Μήνυμα αγάπης για την εθελοντική αιμοδοσία με σκυταλοδρομία μοτοσικλετιστών (07/04/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Για δεύτερη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με λέσχες μοτοσικλετιστών, μεταφέρει ένα «μήνυμα αγάπης για την εθελοντική αιμοδοσία» σε περιοχές όλης της χώρας με τη σκυταλοδρομία μοτοσικλετιστών Ελλάδος.
Η φετινή σκυταλοδρομία ξεκινά την Τετάρτη 9 Απριλίου με αφετηρία το Υπουργείο Υγείας και οι μοτοσικλετιστές σκυταλοδρόμοι και εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Υ.Υ.Κ.Α. θα επισκεφτούν τους Δήμους Γαλατσίου, Χαλανδρίου και Κηφισίας, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Γραμμένος θα παραδώσει στους δημάρχους των παραπάνω δήμων τη σκυτάλη ζητώντας τους να βοηθήσουν και οι ίδιοι στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Θα συνεχιστεί ως τα μέσα Ιουλίου και κατά τη διάρκειά της έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε πόλεις της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη.
Την περσινή χρονιά μάλιστα, πρώτη χρονιά διοργάνωσής της, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Περίπου 200 μοτοσικλετιστές και εκπρόσωποι του Συλλόγου επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων τους Δήμους Αθηναίων, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Πεύκης, Αιγάλεω, Μοσχάτου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Δήμους Τριπόλεως, Κορίνθου, Λουτρακίου, Χανίων και Αγ. Νικολάου Κρήτης, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τις Τοπικές Αρχές και τον κόσμο, ενώ μεγάλη ήταν και η ευαισθητοποίησή για την εθελοντική αιμοδοσία.
Η ιδέα της σκυταλοδρομίας, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γραμμένος, ξεκίνησε από την ανάγκη ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας για την ύψιστη αυτή μορφή εθελοντισμού, αφού, ως γνωστόν, η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε αίμα και παράγωγα αυτού.
«Θεωρώντας ότι μία άλλη «πηγή» αίματος και μάλιστα ανεκμετάλλευτη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σκεφτήκαμε να την αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάνοντας όμως όχι μία συνηθισμένη προσπάθεια, αλλά κάτι διαφορετικό, για να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα. Κι έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σκυταλοδρομία σε πόλεις της χώρας μας, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Γραμμένος.
Εξηγεί μάλιστα το λόγο που επιλέχθηκαν ως σκυταλοδρόμοι μοτοσικλετιστές λέγοντας «επιλέξαμε να συνεργαστούμε με άτομα τα οποία διακρίνονται για το δυναμισμό τους και κυρίως για την ταχύτητα με την οποία καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους, αλλά και την ευαισθησία τους για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία. Κι αυτά τα άτομα δεν είναι άλλα από τους μοτοσικλετιστές, πολλοί εκ των οποίων είναι και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου υπόσχεται μάλιστα ότι η Σκυταλοδρομία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια όχι μόνο με μοτοσικλέτες. Γιατί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ως στόχο να φτάσει το Μήνυμα για την Εθελοντική Αιμοδοσία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και καλεί όλους και όλες να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή».