<<< Προηγούμενη σελίδα

Συνέδρια επικαιρότηταAγαπητοί συνάδελφοι,
Ο καρκίνος του πνεύμονα εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρότατο υγειονομικό πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά την τεράστια βελτίωση των διαγνωστικών μέσων και την εισαγωγή νέων θεραπευτικών σχημάτων, η πενταετής επιβίωση των ασθενών με πνευμονικό καρκίνο εξακολουθεί να είναι δραματικά μικρή.
Ο σκοπός του δεύτερου κατά σειρά εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των Ελλήνων Πνευμονολόγων στις νέες μεθόδους διαγνωστικής προσέγγισης του καρκίνου του πνεύμονα, στο ρόλο της χημειοπροφύλαξης, στη χημειοθεραπεία του μη μικροκυτταρικού καρκίνου πνεύμονα και στην αντιμετώπιση του καρκινικού πόνου.
Η όλη εκδήλωση διοργανώνεται με συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την ERS, το Πανεπιστήμιο Θράκης και την Ομάδα Καρκίνου του Πνεύμονα της ΕΠΕ και αποτελεί τη συνέχεια παρόμοιων εκπαιδευτικών σεμιναρίων με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους Πνευμονολόγους να αποκτήσουν την αποκλειστική διαχείριση της διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα της ειδικότητας, όχι μόνο σε θεωρητικό και εκπαιδευτικό αλλά κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο, που η επιτυχία του θα εγγυάται την ενίσχυση του ρόλου της Πνευμονολογίας γενικότερα.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης

 


ΗΟΜΕPAGE